Terugblik op de Seizoensafsluiting                       

Zondag 22 mei  was onze Seizoensafsluiting. En alsof het zo had moeten zijn, maar het was er ideaal weer voor. Nadat alle teams eindelijk weer eens genoeg mensen op de been hadden kunnen brengen werden er 3x thuiswedstrijden en 2x uitwedstrijden afgewerkt. De uitslagen zijn niet benoem waardig, maar het draaide die middag en avond toch alleen maar om het seizoen goed en plezierig tot een einde te brengen.

Het was een zeer druk bezochte happening op ons nieuwe feestterrein aan de andere zijde van de kantine. Als bestuur en Activiteiten Comité zijn we ook erg blij met dit initiatief en de grote opkomst.

De komende periode zullen doormiddel van korte terugblikken de jubilarissen, het Boyke of the Year en de afscheidsnemers nog eenmalig in het de picture zetten….. want gelukkig hebben we foto’s nog 😉

Ook deze editie hadden we weer diverse jubilarissen om te huldigen. Diverse jaren geleden zijn zij allemaal toegetreden tot de grote familie die V.V. Knegselse Boys. In voor en tegenspoed blijf je lid en eenmaal een oranje/zwart hart = altijd een oranje/zwart hart.

We zijn ook zeer verheugd dat we 5 leden kunnen huldigen met hun 25 jarige lidmaatschap. Joop van de Velden, Ard Michielse, Twan Rijkers, Paul Verstijnen en Rik van Dillen (afwezig). Allemaal zijn ze 25 jaar geleden begonnen bij ons en van iedereen hebben wij op een verschillende manier genoten van hun toewijding. Bedankt mannen voor jullie inzet.

Op 1 juni 1982 is Hein Wouters lid geworden van onze club. Nadat Hein alle jeugdelftallen heeft doorlopen kwam er nog een lange carrière als keeper bij onder andere het 1e en het huidige 4e. Maar Hein was ook actief als penningmeester en heeft andere functies en taken altijd kundig gedaan. Hein bedankt voor alles en heel veel geluk en plezier de komende seizoenen nog.

Maar er is altijd nog een baas boven baas. Sjef Swaans is lid geworden op 1 juni 1956. Dat is net na de oprichting, maar als je nog steeds lid bent en je verbonden bent met onze vereniging is dat blijk van enorme trouw. We waren ook erg blij dat Sjef, ondanks de mindere periode, de energie had om hierbij aanwezig te zijn met diverse familieleden. Sjef heeft zo ontzettend veel betekend dat hij decennia geleden ook al de titel Erelid heeft mogen ontvangen. Het was ook enorm mooi om te zien dat Sjef&Wilhelmine ontzettend genoten van de waardering. Maar ook was het prachtig om te zien dat Wilhelmine, Toon& Wies eigenlijk niet uitgepraat raakte met onze vele andere leden. Jong en oud kwam samen op ons feestterrein.

We hopen dat iedereen nog vele jaren als actief of rustend lid bij onze mooie en grootste vereniging van Knegsel blijft. Benieuwd wie we volgend jaar in het zonnetje gaan zetten als jubilarissen? Kom dan in 2023 weer naar onze Seizoensafsluiting.

Eindelijk weer een (zo goed als) volledig seizoen kunnen afwerken. Alle spelers hebben zich dus maximaal in kunnen zetten op de trainingen en in de vele wedstrijden. Maar ook alle vrijwilligers konden weer op volle toeren gaan draaien en hun oranje/zwart hart sneller laten kloppen.  Bezig zijn met onze vereniging is toch een genot, in welke vorm of hoedanigheid dan ook.

Of je nu bij de grote groep (jeugd)trainers/leiders hoort, of je vervult taken in een van de vele commissies. Of je zit bij de maandagochtendploeg. Of je bent wasvrouw. De vereniging draait om al haar vrijwilligers en daar hebben we weer van genoten dit seizoen. Het kon gelukkig weer. En dus konden we dit seizoen wel met trots iemand benoemen tot Boyke of the Year. Maar wie o wie had zich van de zomer 2021 tot en met heden nu het hardste ingezet voor onze vereniging.

Welke persoon is al jaren betrokken bij onze vereniging in de diverse taken…  Welke man hoeven we maar de vragen voor een taakje en staat klaar… Welke persoon staat iedere zondag langs de lijn… welke persoon zit in een belangrijke commissie…

Dit jaar is unaniem gekozen om te benoemen tot Boyke of the Year 2021-2022 Marti Wijnands.

Zijn taken bij de Vrouwen 1 zijn ongekend belangrijk geweest en nog steeds staat hij langs de lijn als leider. Een paar jaar geleden had Marty het initiatief genomen om samen met zijn dochters en nichtjes weer een Vrouwen team te realiseren binnen de Boys. En of dat gelukt is!!

Ook binnen de Sponsor commissie heeft Marty grote impact gehad om alle plaatsen langs het hoofdveld weer vol te krijgen. Marty is grote kartrekker en met zijn vele nieuwe connecties zijn alle plaatsen weer bezet of wordt daar aangewerkt.

Maar afgelopen zomers heeft hij ook zijn steentje meer dan bijgedragen aan de verbouwingen. Metselen en vloeren storten kan hij blind (bij wijze van spreken) en dus kwamen zijn twee rechtse handen zeer van pas.   Maar ook zijn taken als jeugdvoorzitter diverse jaren geleden heeft lang en met veel passie gedaan.

Een clubman in hart en nieren en dus meer dan terecht om in onze eregalerij te zetten.

Marty van harte gefeliciteerd en ga zo door!!!

Tot slot willen we nog eenmaal terugkomen op het De Seizoensafsluiting van zondag 22 mei. Een maand geleden alweer dat de voetbalcompetitie ten einde kwam voor de lagere teams. Het eerste heeft daarna nog 2x wedstrijden mogen spelen en daarbij de volle 6 punten gepakt waardoor hun totaal op 37 punten kwam uit 24 wedstrijden. Een knappe 6e plaats. Met iets meer geluk, wat meer aanwezige en wat minder kaarten hadden “we” echt mee kunnen doen voor een periode. Des ondanks een prima resultaat, en zelfs het beste resultaat uit de afgelopen periode. Danny en Remon kunnen dus met een opgeheven hoofd en door de voordeur vertrekken. Hun periode bij Knegsel zit erop.

De afgelopen 3 seizoen hadden telkens te maken met Corona en dus bleef dat lastig met trainingen en wedstrijden. Maar de selectie toonde zich sterk en eensgezind en samen met trainers en leiders hebben ze zich tot op het laatst weten te motiveren om te blijven gaan.

De afgelopen 3 jaren hebben veel, zo niet alle, spelers door ontwikkeld en zijn er vele gebieden flinke stappen voorwaarts geboekt. Het is aan de selectie om deze weg door te zetten en de vruchten hier binnen afzienbare tijd eens van te plukken.

Danny en Remon bedankt voor de afgelopen 3 jaren dat jullie hier altijd met veel plezier en enthousiasme kwamen. Of het nu ging om trainingen, wedstrijden, clinic’s geven of andere randzaken binnen de vereniging, jullie waren overal in geïnteresseerd en zijn echte “Boykes” geworden.

We wensen Danny heel veel succes bij v.v. Dommelen 1 in de 3e klasse als assistent en hopen dat er nog vele mooie kansen voorbij komen.  We wensen Remon nog heel veel succes met zijn voetbal avonturen.

Uiteraard kon de selectie en het bestuur jullie niet met lege handen laten gaan die 22e en dus waren er toepasselijke cadeautjes voor een ieder. En bosjes bloemen voor partners.

Het ga jullie goed en tot ooit…….