Speeltuin & Speelbos v.v. Knegselse Boys (deel 1-2-3)

deel 1:

Beste leden en vrienden van de v.v. Knegselse Boys,

Inmiddels alweer twee jaar geleden is ons vanuit verschillende hoeken ter ore gekomen hoe leuk het niet zou zijn om op Sportpark de Breemakker een speeltuin te plaatsen zodat de kleine supportertjes en diegene die er niet van houden om zelf een balletje te kunnen trappen zich toch kunnen vermaken. (Terwijl de ouders genieten van een voetbalwedstrijd of een derde helft.)

In september 2021 is een oproep geplaatst om na te denken over een nadere invulling hiervan. En zo ontstond een “speeltuin comité” bestaande uit: Wilco Renders, Sanne Pulles, Niki Teunissen en Lieke & John Teunissen.

Diverse brainstormsessies, ontelbare gesprekken en e-mailwisselingen met ondernemers en subsidieverstrekkers verder zijn we tot een mooi plan gekomen.
Alle moeite, alle tijd en al het vertrouwen heeft geloond tot een “GO” om te starten met het realiseren van een speeltuin en speelbos op Sportpark de Breemakker.

Nadat we begin dit jaar het plan helemaal rond hadden, moest nog wel het nodige bedrag beschikbaar zijn. Een speeltuin realiseren die aan alle eisen voldoet is immers niet goedkoop. Maar ook deze horde hebben we succesvol kunnen nemen en met een goedkeuring van de Gemeente Eersel kunnen we eindelijk beginnen aan de realisatie van een speeltuin en een speelbos waar zowel jonge als oudere kinderen veel plezier aan kunnen beleven.

Speciale dank vooraf gaat uit naar diverse mensen die achter de schermen hebben gezorgd voor de broodnodige hulp met het ontwerp en de goedkeuring: Teun Palmans, Jorg Prins en Arian Wouters.

De planning is om alles voor eind november 2023 gerealiseerd te hebben. De eerste stappen zijn al gezet, maar er moet nog veel gebeuren in een relatief korte termijn.
De komende periode houden we jullie op de hoogte van de ontwikkelingen en waar nodig zullen we jullie vragen om te komen helpen.

Voor vragen of het aanmelden voor vrijwillige hulp kun je terecht een van de leden van ons comité.


We zijn blij dat we eindelijk kunnen starten met alles!!

Met speelse groetjes,

het Speeltuin comité

Speeltuin & Speelbos v.v. Knegselse Boys

deel 2:

Beste leden en vrienden van de v.v. Knegselse Boys,

We laten er geen gras over groeien. Maar dat was iedereen al wel gewend van de Knegselse Boys. Aanpakken en doorpakken!! Daar zijn al onze vrijwilligers een kei in, dus die van het “speeltuin comité” ook.

Voor het realiseren van een mooie en schone muurschildering op de buitenmuur van de kleedkamers moesten de oude en te grote laurierstruiken bij de vlaggenmasten eruit. Gelukkig hebben wij leden als Kees Pulles (van Pulles Grondwerken) en Giel Emmers (van Emmers Boomrooierij en Boomverzorging) voor wie dit als muziek in de oren klinkt.
Binnen no-time waren de struiken en stronken eruit getrokken door Kees en zat alles al in de versnipperaar van Giel.
Met dit duo plus de vrijwilligers Jan Pulles, Jan Willekes, Wim Teunissen en John Teunissen werd ook maar direct de haag in het verlengde van de tribune een ‘kopje’ kleiner gemaakt. Ook dit was een koud kunstje met de vele extra handjes.

De winst van deze klusjes was ook direct zichtbaar…een paar kwijt geraakte (trainings)ballen zijn weer terecht!

Een dag later was het de beurt aan Niki Teunissen om de gevel met een hoge drukspuit zuiver te maken zodat Ilonka Verberk van Creations by Ilonka snel zou kunnen beginnen met haar muurschildering. Uiteraard was ook Wim Teunissen weer paraat om te helpen.

Hoppa! Het begin is gemaakt!!

Met speelse groetjes,

het speeltuin comité

Speeltuin & Speelbos v.v. Knegselse Boys

deel 3:

Beste leden en vrienden van de v.v. Knegselse Boys,

In rap tempo volgen de gebeurtenissen zich achter elkaar op. Met een schone muur is Ilonka Verberk van Creations by Ilonka aan de slag gegaan met een maken van een mooie muurschildering. Daarvoor had zij samen met het comité al enkele ontwerpen gemaakt.

Bij het brainstormen over de inrichting van de speeltuin waren we al snel overtuigd dat we iets met deze grote gevel bij de te realiseren zandbak moesten doen. Na wikken en wegen of we een graffitiwand of verfwand zouden (laten) maken waren we het snel unaniem eens: in Knegsel woont namelijk Ilonka Verberk en zij is een kei in het maken van mooie een muurschilderingen. Denk royaal, maar houd het lokaal. Niet verder zoeken met dit talent in je eigen dorpje.

Vanuit de Gemeente Eersel hadden we alle vrijheid om een mooie creatie maken, als we maar ‘ademende’ verf zouden gebruiken. Geen enkel probleem dus, die zijn ook in alle kleuren te verkrijgen.

Na diverse brainstormsessies en schetsen verder is er ontwerp uit gekomen waar iedereen laaiend enthousiast over was.

En terecht, want nu de muurschildering ook op ware grootte gemaakt is en met de mooie kleuren is ingekleurd is het werkelijk een plaatje…of eigenlijk een hele grote plaat!!

Geen idee of er een overtreffende trap is van laaiend enthousiast is, maar iedereen spreekt vol lof over het eindresultaat.

Na vele eenzame uurtjes op een verlaten sportpark zijn wij Ilonka Verberk van Creations by Ilonka ontzettend dankbaar voor dit blijvende resultaat!!

Nieuwsgierig geworden? Komt gerust eens langs op het sportpark, de trainingen zijn immers ook al weer begonnen.

Nieuwsgiering naar wat Ilonka nog meer doet? Bezoek dan haar socials eens:

Facebook en Instagram –> CreationbyIlonka

We zijn niet meer te houden nu, vanaf maandag 14 augustus gaan we al beginnen met het tegelpad en het plaatsen van de tafeltennistafel. Heb je toevallig tijd en zin? Vraag naar onze planning 😉


Met speelse groetjes,

het Speeltuin comité
Speeltuin & Speelbos v.v. Knegselse Boys

Voor alle foto’s check onze facebook pagina !!