Seizoensafsluiting 2022/2023

Hallo allemaal,

Eindelijk dan wat korte terugblikken op onze Seizoensafsluiting van 21 mei jl.

Uiteraard wilden we jullie allemaal de foto’s en verhaaltjes niet onthouden. Maar… deze mooie oranje dag eindigde met een zwart randje. Daardoor hebben we even gewacht met het publiceren van al het leuks en moois van eerder die dag.

Gelukkig hebben te horen gekregen dat Sjack Wouters na een zware eerste week daarna dagelijks grote stappen zet naar een (volledig) herstel. Iedereen binnen de vereniging leefde mee met Sjack en wenste hem het allerbeste. Dit en natuurlijk zijn sterke aard hebben ervoor gezorgd dat Sjack kei goed aan het revalideren is in Nijmegen. Het gaat zelfs zo goed dat Sjack wellicht komend weekend al voor een paar daagjes naar huis mag. Wow, dat is karakter tonen Sjack!! Uiteraard zal hij daarna weer terugkeren naar het revalidatiecentrum, maar Sjack is vastberaden om te zorgen dat hij straks nog meer zelfstandiger kan gaan doen en hij zijn (oude) leven weer zo goed als mogelijk kan oppakken. Wij hebben er vertrouwen Sjack!

Namens de gehele vereniging nogmaals heel veel sterkte en succes met het verloop van je revalidatie.

Zondag 21 mei was voor iedereen de laatste thuiswedstrijd en dus hadden diverse mensen weer voor een mooie Seizoensafsluiting gezorgd.

Dit feest is ook mede mogelijk gemaakt door:

Fun Time – partybenodigheden verhuur uit Knegsel

De Weefkamer – cafetaria & evenementen cateriing uit Knegsel

Paul en Noud bedankt voor jullie vertrouwen en steun in onze mooie vereniging !!

Met een waar festivalterrein (ook wel de KB Open Air) konden we meer als 250 vrienden en vriendinnen, sponsors, buurtgenoten en oudleden van de Boys kwijt en dat was ook wel nodig. Het was immens druk.

Onder genot van een lekker zonnetje en heerlijk gerstenat werd het seizoen keurig afgesloten zoals we gewend zijn in Knegsel.

Met een DJ – frietkar – luchtkussen – gezellige mensen – vele bekenden waren alle ingrediënten aanwezig voor een prachtig slot van 2022/2023.

Boyke of the Year

2022/2023 was een bewogen jaar. En ironisch genoeg gaf het slot van deze Seizoensafsluiting dit nog eens toe.

De datums: 4 november, 23 maart en 16 april. Het zei niet iedereen meteen iets. Maar het zijn heftige periode geweest op de Breemakker sinds 4 november 2021.

Op die donderdagavond was er het ongeval met Twan van de Krieken (ons voormalig KSC jeugdlid uit Steensel) achter op ons trainingsveld.

Op donderdagavond 23 maart jl. was het onze voorzitter Jos Heezemans die in elkaar zakte buiten bij onze kantine.

En op zondagochtend 16 april kwam Janus Teurlings naar een wedstrijd van Knegselse Boys 4 kijken toen hij ook plots in elkaar zakte.

En dan 21 mei jl. nog eens het ongeval met Sjack Wouters waarbij zelf de traumahelikopter opgeroepen was.

Heftig allemaal, zeker voor de leden die het van dichtbij meegemaakt hebben.

Maar deze 4x momenten zouden we niet willen benoemen als we niet zeker wisten dat het goed gaat met deze personen.

Uiteraard zijn wij als vereniging alle hulpverleners ontzettend dankbaar en hebben alle slachtoffers ook hun directe hulpverleners al (meermaals) bedankt.

We willen iedereen, maar dan ook iedereen, ontzettend bedanken die bijgedragen hebben aan de hulpverlening. Of het nu ging om de personen al reeds op ons sportpark, of hulpverleners die via Hartslag.nu binnen enkele minuten ons sportpark bereikt hadden. Het was ongelooflijk wat het allemaal teweeg bracht. Iedereen ging als echte teamplayers te werk. Sommige mensen gingen direct de eerste hulp verlenen, andere belden met de hulpdiensten, weer andere gingen het AED apparaat (welke bij Twan zelfs nog bij ’t Kurfke hing) halen.  Maar ook gingen er leden bij de Steenselseweg de ambulance opwachten. Dat is teamwork. Chapeau , hulde, klasse aan iedereen!!!

Het bestuur van de V.V. Knegselse Boys heeft daarom ook besloten om de titel van Boyke of the Year 2022-2023 niet uit te rekken aan 1x persoon in het bijzonder maar uit te rijken aan:  ALLE HULPVERLENERS.

De beker is die middag dan ook symbolisch door Jos en Janus overhandigd aan Lana, Roy, Anne en Jan.

Deze gebeurtenissen zullen we ons altijd blijven heugen en gelukkig kunnen we positief naar terug kijken.

Daarom verdienen ALLE HULPVERLENERS om de geschiedenisboeken van Knegselse Boys in te gaan.

Jos Heezemans 60 jaar lid

En dan nu eindelijk wat heugelijk nieuws met een grote en waardevolle man die we zomaar laten vertrekken bij de Boys. Zijn knowhow en leiderschap is nog steeds van groot belang. Ook al is dat nu noodgedwongen even op de achtergrond, maar hij heeft beloofd om alles weer zo snel mogelijk op te gaan pakken. Onze voorzitter Jos Heezemans was gehuldigd voor zijn 60 jarig lidmaatschap bij onze mooie en grootste vereniging van Knegsel

Op 1 juni 1963 is Jos lid geworden van de mooiste vereniging uit Knegsel. Vrijwel meteen toen Jos en Ans in Knegsel kwamen wonen is Jos lid geworden en is hij komen voetballen. In de begin jaren is Jos zelfs ook nog jeugdtrainer geworden. Omdat hij in zijn periode als leraar op woensdagmiddag vrij was kon hij onder andere die momenten aangrijpen om trainingen te geven.

Maar Jos kennen we natuurlijk ook van leiderschap. Van 1982 t/m 1992 heeft hij de voorzittershamer al mogen vast houden. Deze periode kenmerkt zich met onder andere met de trilogie van Knegselse Boys 1-2-3 kampioen, maar daarnaast nog vele andere belangrijke mijlpalen. Niet voor niets behoord Jos daarom ook tot een illuster rijtje dat zich terecht en met trots Ere-lid van de vereniging mogen noemen.

Nadat Jos zijn uit zijn rollen was bij de vereniging stond hij regelmatig langs de lijn om zijn zoontjes naar “voren, naar voren, naar voren” te sturen. Als trotse en gepassioneerde vader stond hij dan langs de lijn om alle successie van dichtbij te mogen meemaken. Na het vertrek van Hans Becx als voorzitter hadden we als bestuur een echte uitdaging om een geschikte kandidaat te vinden.  In de zomer van 2015 is Jos begonnen aan zijn 2e periode als voorzitter van de grootste vereniging van Knegsel. Dat zijn inmiddels dus ook alweer 7 jaren. Ook deze periode kenmerken zich met vele momenten die we als Knegselse Boys nog lang zullen heugen.

Jos, bedankt voor al die jaren. Geniet van alles. Doe rustig aan en hopelijk gaat het je dan nog heel veel moois brengen.

Jack van de Heuvel, Eric Vriens en Tiny Tiemessen 50 jaar lid

Gisteren hadden we onze enige 60 jarige jubilaris nogmaals geëerd. Maar exact 10 jaar later op 1-6-1973 werden diverse andere leden lid van onze vereniging en 3 daarvan zijn het nog steeds.   En dus een 50 jarig lidmaatschap voor Eric Vriens, Tiny Tiemessen en Jack van den Heuvel lid van onze heerlijke vereniging.

Laten we beginnen bij Jack van de Heuvel, of wel Charly. Maar officieel is het dus gewoon Jack. Zo’n 50 jaar geleden was Piet Wouters onze hoofdtrainer. Op de werkvloer had hij eerst al aan Jan Breugel weten te strikken (die ook vast geroest zit bij Boys), maar  nu wist hij ook Jack van de Heuvel aan Knegselse Boys te verbinden.

Hij is toen gekomen en nooit meer weggegaan. Nog steeds is Jack nauw betrokken bij onze vereniging. Maar is het eigenlijk wel Jack of toch Charly zoals heel de vereniging hem eigenlijk kent. Maar die bijnaam is toch echt door Piet bedacht destijds.

Nadat Jack diverse jaren als voetballer actief is geweest is zijn er vele memorabele momenten geweest. Maar bij de Veteranen staat toch eigenlijk maar 1x verhaal centraal. Het maakt niet uit op welk moment van de wedstrijd het was of waar Jack ook op het veld stond. Maar de allereerste bal die Jack kreeg vuurde  hij af

op goal. Dit ritueel is ontstaan doordat Jack eens als wissel moest beginnen, waar hij het niet mee eens was. Na de rust kwam Jack erin en iedereen zou wel eens zien dat dit een onterechte wissel was. En zo geschiede… Jack kreeg de bal en poeierde hem van grote afstand in de kruising.  Dit was natuurlijk maar in van zijn voetbalherinneringen.

Jack kennen we ook nog al jarenlange jeugdleiders van divers C-B-A teams waarmee hij regelmatig kampioen werd. Tot een paar jaar geleden was Jack ook nog iedere maandag aanwezig bij de onderhoudsploeg. Maar vanwege zijn gezondheid en andere prioriteiten heeft hij daar geen tijd mee. We zijn ontzettend blij dat Jack nog onder ons is, dat hij regelmatig nog op de tennisbaan te zien is en dat hij nauw betrokken is met onze diverse elftallen.

Jack, Charly van harte gefeliciteerd met jouw 50 jarig lidmaatschap bij onze mooie vereniging.

Dan nu verder met Eric Vriens ofwel de Beer.

Via via hebben we proberen te achterhalen waar nu zijn bijnaam vandaan kwam. Maar niemand wist het meer. Dus hebben we t toch maar aan Eric zelf moet vragen. Maar Erich Beer was ooit een Duitse spelmaker en daar heeft hij zijn bijnaam aan te danken.

Gelukkig dat Eric in het midden van ons stond, want met een beetje pech had Noud hem al in geroosterd om in de frietkar te staan, want ook dat doet Eric nog vaak. Maar het is dan wel zaak Eric om niet te lang met Noud op pad te gaan, want als er gefloten moet worden moet ook jij nuchter aan de aftrap staan. Wellicht dat dit nog iets is van vroeger.

In zijn jonge jaren bleef zijn voetbaltas regelmatig achter op de Zündapp zitten, maar bij de volgende training of wedstrijd had hij toch die kleren en zijn schoenen weer nodig en ja, die kleren stonken dan wel maar in de tussentijd waren ze wel mooi opgedroogd.

Onder trainer Hans Creemers was hij de vaste stand-in voor het 1e elftal. Hij was eigenlijk overal inzetbaar en was van grote toegevoegde waarde voor het team, overigens ook voor de 3e helft.

Over zijn veelzijdigheid: In 1989 was hij de vlagger van het 1e elftal dat kampioen werd en ook met feestjes liet Eric zich van zijn beste kant zien.

De laatste jaren kennen we Eric nog van zijn optredens als keeper bij de Veteranen. Altijd met een peukie in zijn mond begon hij zijn warming-up. Dit heeft hij jarenlang met veel succes gedaan.

Na een paar jaar uit oog, maar zeker niet uit het hart zien we Eric weer regelmatig op ons sportpark. Hij is een verdienstelijk clubscheidsrechter geworden.

Eric bedankt voor al die jaren en hopelijk zien we jouw nog heel vaak op ons sportpark als scheidsrechter, danwel als supporter van jouw kleinkinderen.

Tot slot nog onze 3e jubilaris Tiny Tiemessen ofwel onze Tino.

Tiny kwam al als jeugdspeler bij het 1e elftal en was toen al een wat eigenwijze spits. “Je moet me gebruiken in waar ik goed in ben en anders hoeft het niet”, waren letterlijk zijn woorden.

En goed was hij, een echt scorende spits. Vooral in het strafschopgebied van de tegenstander was hij levensgevaarlijk, kont naar achter en teruguitlopend en met zijn handen de tegenstander achter zich houdend was hij niet-van de bal te krijgen. Hij riep altijd: “speel me maar aan, aanspelen !!”  Hij was de kapstok van het elftal.

Tijdens het unieke kampioensjaar 1985-1986 met trainer  Piet Wouters brak hij 4 wedstrijden voor het eind van het seizoen zijn enkel op 3 plaatsen, uit bij SDO’39. Toch werd hij topscorer met 19 doelpunten. Een lange revalidatie volgde maar hij kwam sterk terug en ook in kampioensjaar van het 1 elftal in ‘89, trainer Hans Westerhof, was hij de vaste spits. Tiny is ook de laatste aanvoerder van KB 1 die kampioen geworden ( trainer Geert Wijnen) .

In de jaren na zijn voetbalcarrière is hij nog paar jaar als jeugdleider actief geweest, maar weten wellicht ook nog wel dat zijn neef, trainer Noud van Buul, met raad en daad ondersteund heeft.

In 1994 is Tiny al eens benoemd tot Boyke of the Year en nu kunnen we hem wederom huldigen met het prachtige feit dat hij al 50 jaar lid is van onze geweldige vereniging.

Noud, Piet en Johnny bedankt

De laatste bedankjes gingen uit naar onze redders in nood voor de selectie. Noud van Buul, Piet Wouters en John van Bree.

Het was een bijzonder jaar. Wellicht ook sportief wel een dramatisch jaar, althans tot aan december. Maar mede door dit drietal durft men weer te zeggen dat we voor v.v. Knegselse Boys zijn en dat we daar trots op zijn. Een jaar geleden wisten we, dat ondanks dat Johnny op cursus ging, we geen dispensatie zou krijgen voor hem van de KNVB om voor de selectie te mogen staan. Er was een trainer aangenomen, maar met wederzijds goedkeuring zijn beide partijen hun eigen weg ingeslagen vanaf december. Knegselse Boys stond voor de uitdaging om op andere manier verder te gaan.

Dus zijn we als bestuur tot op de dag van vandaag dit trio ontzettend dankbaar om Knegselse Boys weer op de kaart te zetten.

In de periode voor het ontslag was het voetbal niet om te gluren soms en werd er 8x verloren, waren er 2 gelijkspelen en maar 1x overwinning. Daarna werd het spel alweer leuker, werd de sfeer weer beter en kwamen er ook weer meer punten. Er werd maar 3x verloren en tot aan de laatste zondag was er kans op de 3e periodetitel wat recht gaf op nacompetitie. Wie had dat nog gedacht.

Maar nu is het toch het moment om dit trio nu even goed bij naam te noemen en te danken voor hun tomeloze inzet:

Piet Wouter, John van Bree en Noud van Buul.

Noud kon helaas niet aanwezig zijn i.v.m. familie verplichtingen, maar Piet en John konden het applaus, de lovende woorden en het presentje wel in ontvangst nemen namens het hoofdbestuur.

Piet, ontzettend bedankt dat jij, na de succes jaren uit het verleden bij onze vereniging maar ook elders in de Kempen jouw ervaring en kennis nog wilde delen met ons. Je was er iedere dinsdag, donderdag en zondag. En dan ook nog op maandag met de ochtendploeg. Een paar terug hebben al stilgestaan bij jouw 60 jarig jubileum, maar nu willen we nogmaals stil staan bij jouw, maar zeker ook bij je vrouw Nan. Dat jullie de camper lekker stil hebben laten staan en dat jullie aan Knegselse Boys gedacht hebben. Heel erg bedankt voor de afgelopen periode en hopelijk blijven we nog heel vaak zien, met of zonder jullie hond, bij ons op het sportpark.

Ook Johnny enorm bedankt. Naast die verschillende ouwe rotten met een clubhart is deze held natuurlijk ook niet meer te denken bij ons. En dat al op deze leeftijd. Eigenlijk nog maar een broekie, maar toch al is zijn naam overal bekend. Hij stond ook aan het roer van de wederopstanding van de selectie en zal er volgend jaar nog meer uit gaan persen. Fijn dat je de samenwerking met Noud en Piet bent aangedaan en dag en nacht met Knegselse Boys 1 bezig bent geweest. Iedereen is trots op jouw.

Nogmaals gefeliciteerd met je trainerslicentie en hopelijk bewandel je dezelfde weg als Noud en Piet en heb je eerst succes bij ons als V.V. Knegselse Boys om vervolgens in de rest van de Kempen faam te maken.

Ook de selectie gebruikte direct dit moment om de gehele staf te bedanken voor dit seizoen.

Na alle lovende woorden zou de frietkar nog even open blijven, zouden er nog diverse fustjes aangesloten worden en bleef het nog lang gezellig op het festival terrein!!