Opening(swoord) nieuwe kantine !!!

Beste leden,

Afgelopen weekend hebben we officieel onze vernieuwde kantine geopend. Vele vrijwilligers, bouwvakkers, leden en supporters waren aanwezig op dit heugelijke moment.

Hoewel de vereniging al 67 jaar bestaat (niet echt een jubileum jaar), er dit jaar geen voetbal was door corona kunnen we 2021 toch positief gaan onthouden. Dit jaar was het jaar van onze verbouwing. Dit jaar heeft de v.v. Knegselse Boys weer laten zien waar een kleine vereniging groot in kan/zal zijn. Dit jaar hebben we gezien en gemerkt dat vele een oranje/zwart hebben. Dit jaar zijn we gestart met zijn allen aan mooie jaren die zullen volgen. Qua sfeer, qua successen en qua sportieve successen!!De weg naar de nieuwe kantine kende vele hobbels, maar het bestuur en de vrijwilligers hebben die allemaal overwonnen en daarom gaan we knallen in 2021/2022.Op de afgelopen ledenvergadering zijn we kort ingegaan op de gang van zaken. Tijdens het clubfeest / openingsfeest zijn we dieper dieper in op onze bouwvakkers en bouwsponsoren. En hebben we iedere vrijwilligers persoonlijk bedankt. Dit heeft een tijdje geduurd. Maar als Rome is onze kantine ook niet in 1x dag (her)bouwd. Als eerste willen we ook nu weer de belangrijkste vrijwilligers bedanken.

De 6x leden van onze bouwcommissie: Ad Willems Wit, Hans Willems, Johnny v Bree, Paul Verstijnen en Rob Teunissen en John Teunissen. Helaas komen we pagina’s te kort als we alle grote en kleine projecten van hen moeten gaan benoemen. Het waren zo veel en zo belangrijke. We hebben concluderen dat ‘t zonder deze clubkanjers niet gelukt zou zijn!!

Ruim 1,5 jaar geleden werden de eerste contacten gelegd met Charlotte van de Boomen van Vormgenoten. We hebben haar de opdracht gegeven om een kantine te ontwerpen die bij ons paste en ze had ongeveer een carte-blanche qua uitstraling en indeling. Na vele inspiratiemomenten, diverse wijzigen en vele contactmomenten was iedereen tevreden. Bedankt Charlotte voor jouw uren in het voortraject, maar zeker ook daarna. Want hoewel de tekeningen goed gekeurd waren en we al lang en breed aan de verbouwing begonnen waren, konden we toch nog vaak op Charlottes steun rekenen met de inkoop van meubels onder andere.

Toen in december 2020 de KNVB een competitie hervatting nog steeds als optie had openstaan hebben wij als bestuur de belangrijke beslissing genomen om toch te beginnen met verbouwing. Onze inzichten waren goed. De competitie zou enkel nog veel de jeugd ingepland worden, maar de kantine zou dicht blijven tot juli jl. Een prima keuze, want we hebben de afgelopen 221 (!!) dagen zowat allemaal nodig gehad. Op 25 januari 2021 werd het begin gemaakt met opruimen, demonteren en vooral lekker slopen. Naast de harde kern kwamen ook steeds vaker Janus Teurlings, Jan Willekes en Wim Teunissen een handje helpen. Bedankt mannen en ontzettend fijn dat jullie in de VUT zitten en jullie uren willen komen slijten. Ga zo door bij onder andere de maandagochtendploeg!

De volgende personen moeten we zeker ook met naam en toenaam bedanken: Kees Pulles Grondwerken, Willem Pulles Hoveniers en Frank voor hun vrijwillige uren in de vorstperiode. Lekker beuken, slopen, hakken. Dat kunnen ze wel daar. Op de velden kunnen we hun kwaliteiten niet meer zien, maar hun kwantiteiten in de kantine des te meer. Proost mannen! Maar ook de mannen die op zaterdag even met een schepje kwamen helpen om alles eruit te halen en te egaliseren.

En wat boffen we dan dat Johnny nog connecties heeft bij Groenen BV, want zodoende hebben we toch diverse containers kunnen volgooien met rotzooi en werd deze gratis afgevoerd. Johnny bedankt voor het regelen!

Als vereniging boffen we ook heel erg met ons Vrouwen 1 team. Zij hebben zich massaal ingezet bij 2x comités waar de heren van bouwcomite en bestuur hun handen vanaf hebben wilden houden. We hadden namelijk nog interieur dat uitgezocht moest gaan worden. Met onze kleuren kennis en design skills zou dat niets geworden zijn. Maar…. Pleun Wijnands, Ilse Willems, Jasmin Geerts, Jody Wilting, Brechtje Wijnands, Anne Janssen en Danielle Sanders zijn tot deze perfecte combinaties gekomen. Naast de meubels hebben zijn ook gekeken naar rolgordijnen, die nog geleverd gaan worden door onze plaatselijk Meubelzaak van Rik Gerearts. Maar ook alle lijstjes zijn in de oranje Ral 2000 geschilderd en Marc Wouters heeft nog voor een mooi bloembakje gezorgd. En tot slot zal Anouk van t Biedemeierke zorgen dat de bloementjes er continu mooi bij staan. Alle dames en heren hiervan ontzettend bedankt!!

Het 2e dames comités was de fotowand commissie. Een ander kunstwerk in de kantine is de fotowand, maar ook de sticker logo’s op de barpanenel (inclusief led verlichting) en het logo op het eet(rol)luik. Deze wand is mede mogelijk gemaakt door: Shwanna Pijnacker, Maud Wijnands, Jeske Wijnands, Anne Sesink, Lana Willems en Lotter Meijer. De 41x vakken stellen al onze diverse hoogtepunten en memorabele momenten voor uit ons 67 jarig bestaan. Komt gerust eens een kijkje nemen. Dan zul je zien dat er foto’s bijzitten van: de jubilea uit 2014, 2004, 1994 en 1979. KB-iconen van de oprichting en daarna, ons 1e Boyke of the Year Adriaan Willems, jeugdkampen die sinds 1994 het levenslicht zagen, kampioenschappen, finalewedstrijd van de C-jeugd, barbeheerders Toon Swaans en Tinus, terreinknechten Piet Sleegers en Adriaan, opening tribune in 1993, de steenlegging van nieuwe kleedkamers in 2004, vele oude foto’s uit den beginnen en vele andere vreugdevolle momenten uit een recenter verleden. Shwanna wil ik toch wel even speciaal vernoemen, want zij heeft hier echt veel uren achter haar computer moeten doorbrengen om al onze wensen maar weer toe te passen. Daarnaast ook dank aan Henk van Dooren van de Heemkunde, want doordat ik bij hem ben geweest hebben we toch nog een hoop oude foto’s bovenwater weten te halen. En dankzij JeanPaul ICT’s oplossingen zijn er ook nog foto’s van de gecrashte harde schuif terug gehaald. Maar heel veel dank gaat ook uit naar Anne Sesink en haar vriend Rick ter Meer van Fitheen Sign voor het sponsoren van de fotowand en het aanbrengen hierbij.

Qua voorbereiding zat alles dus al wel goed. Maar naast de vele grote karweien hebben we ook diverse malen een beroep gedaan op diverse kleine klusjes die geklaard moesten. De kleine tot middelgrote projecten zeg maar.

Denk aan vloermatten en isolatie leggen. De selectie enorm bedankt hiervoor, vast en zeker dat Danny jullie extra punten voor gegeven zal hebben. Maar ook Piet Wouters en mannen van de maandagochtendploeg bedankt voor het vlechten.

En Jan Pulles bedankt voor diverse klussen waarbij jouw getuig goed van pas kwam. Maar naast al dit simpele werk zou de kantine niet zo mooi geworden zijn als we ook echte specialisten zouden los laten in de walhalla van de Breemakker.

Zo moesten we de kantine eigenlijk weer van beneden af aan opwerken. En dan begint het bij een goede fundering of in ons geval weer en goede vloer. Maar met Marty Wijnands in de gelederen zou dat ook wel goed komen. Marty bedankt voor al het regelwerk, voor het lenen van de pomp van Isotrans en de afspraken met Raaymakers Beton. Niet alleen voor de kantine, maar ook vorig jaar nog met kleedkamer 5. Wanneer we weer een nieuwe project hebben laten we het je weten! Daarnaast ook Thijs, Wim en Jan bedankt voor het helpen tijdens betonstorten.

Speciale dank voor Joost van de Ven van Van de Ven Tegels en Tegelwerken, voor de mooie tegelvloer in kantine, maar zeer zeker ook kleedkamer 5. En zijn mooie gebaar om de jeugd een financiële injectie te geven. Adriaan en Stephan hebben al reeds wat ballenkarren gemaakt, ballen zijn er gekocht, clinics zijn er al gegeven en andere vernieuwingen voor de jeugd zullen zeker gerealiseerd worden dankzij jouw vertrouwen in ons! Joost bedankt voor de investering in onze Knegselse jeugd en bedankt voor de strakke 120 vierkante meters vloertegels. Een hoofdsponsor waar we zuinig op proberen te zijn.

Naast Joost moeten we ook hun Ellen bedanken van Van de Ven Sanidrome. Tevens ook onze mooie hoofdsponsor van de verening. Voor ons project van de kantine hebben lang getwijfeld over vloerverwarming en de radiators. Maar in overleg met Ellen en hun pa Frans hebben overal maar vloerverwarming gelegd. Voor vele materialen konden Paul en Janus hier terecht. Fijn om zo’n grote zaak met magazijn in ons knusse dorpje te mogen hebben.

En dan willen even de kwaliteit en goede service van Dennis Willemsen benoemen. Wellicht gaat er bij jullie nog geen belletje rinkelen, maar Dennis Willemsen is bij ons een weeklang in de kantine gedoken en toen hij klaar was hadden we een prachtig gestuct plafond en strak gestucte wanden. De naam van dit stucadoorsbedrijf uit Veldhoven is: Stuc-Combi. Dennis en je team bedankt voor de goede service, de gratis extra meters en de fijne nazorg.

Als we het binnen het voetbal hebben over de revelatie van het seizoen, dan hebben we het over iemand waar vooraf niets van verwacht werd en uiteindelijk zeer waardevol was van het team. Een beetje deze term kunnen we gebruiken bij onze vriend en barmhartige van de club Nick van Anrooy van Glasmontage Van Anrooy. We hadden een nieuwe dubbele deur besteld en daarvoor hadden we natuurlijk nog wat glas nodig. Nick van Anrooy was zo lief om dit te sponsoren aan de vereniging. Maar toen we later nog wat andere ruiten van enkel glas wilden vervangen deed Nick hier ook niet moeilijk over. Zo’n mensen verwelkomen we graag in Knegsel en bij onze verenging. Hoewel zijn zoon Floris nog maar net komt kijken op de velden, heeft Nick al een onwisbare indruk achter gelaten. Laat dat (glas)helder zijn!

Maar in Knegsel hebben we nog een andere glasboer zitten in de naam van Ard Neutkens van Deco Interieur Design. Maar ondanks dat we van glas al voorzien waren heeft Ard ook connecties in de verf. Om de gehele lambrisering in de lak te krijgen heeft Ard top kwaliteit lak geregeld voor mooie prijs. En vandaag besteld is morgen al in huis. Maar ook tex voor de plafonds en wanden komt via Ard. En alle oranje lijstjes zijn ook vakkundig geschilderd kunnen worden door Ard zijn professionele verf. Ard enorm bedankt voor jouw bijdrage in deze!

En dan hebben we nog een vriend van de vereniging. In 1992 is hij vanuit Veldhoven lid geworden bij de Knegselse Boys. Als spits was hij nooit te laat voor de goal om zijn doelpuntje mee te pikken, maar op menig training kwam hij pas na de warming-up. In en langs de velden hebben we heel veel plezier gehad met Rene van de Sanden van Solyscreen, Rolluiken, Zonwering en Raamdecoraties BV. Zijn voetbalschoenen zijn al jaren geleden aan de wilgen gehangen, maar Rene is nog steeds een vriend van de vereniging en een prima sponsor. Of het nu gaat om tassen voor de selectie, of het nu gaat om het opnieuw plaatsen van onze weggewaaide overkapping of om het gratis komen hangen van een nieuw rolluik. We hebben bij Rene geïnformeerd naar de mogelijkheden voor een rolluik omdat we ons luik bij de keuken groter en aantrekkelijker wilde maken, maar dat zou wel goed komen zei Rene. Jullie zien het. Een mooi gesponsord rolluikje door Solyscreen, Rolluiken, Zonwering en Raamdecoraties BV.

En dan was er eigenlijk nog de laatste fase van ons bouw project. En eigenlijk ook de belangrijkste. De bar! Na grondig onderzoek en diverse gesprekken zijn we uitgekomen bij Mark Tops van Tops Timmerwerken. Een Knegselse timmerman met kennis uit de keukenbranche. Alles wat ingetekend is moest 1 op 1 gekopieerd worden. Alles wat jullie dus hier van hout zien is gemaakt door Mark. De strakke lambrisering, de mooie tafelbladen, de nostalgische paal is weggewerkt, de balken in plafond zijn professioneel afgetimmerd. De moderne bar met zijn al zijn details, de kastjes achter de bar met zijn vele opberg mogelijkheden, de bladen en het knusse bankje. Wat wij vragen kon Mark voor ons realiseren. Bedankt voor de samenwerking Mark!

In het gehele project zijn er ook diverse kleine klusjes tussendoor gekomen waarbij er vakkundige leden voor ons klaar stonden. Ook deze (onzichtbare) klusjes dragen bij aan het gehele succes. Dus daarom gaat ook heel veel dank uit naar:

Ad Willems Krul voor het schilderwerk samen met onze harde kern.

Voorzitter Jos voor het diverse schuur- en opruimwerk.

Mitch van Bree voor het alarm installeren samen met onze huiselectriciens.

Rik Groenen voor de sloten en regelen van de nieuwe dubbele deur

Mark v Gerwen voor weer een andere deur

Jeanette Willems voor diverse zaken en het feit dat jullie Hans van smorgens tot savonds hier mocht zijn.

Uiteraard de bestuursleden die achter de schermen van alles hebben moeten rechthouden of de diverse rekeningen snel mochten betalen.

En tot slot diverse dames die na alle verbouwklussen konden beginnen aan de grote schoonmaak.

Als bestuur zijn we ontzettend trots op deze samenwerking van onze leden en op het resultaat. Wij gaan nog voor heel veel zelfstandige jaren in Knegsel als V.V. Knegselse Boys beleven aan deze kant van de bult.

Met sportieve groeten,

Het bestuur v.v. Knegselse Boys