In Memoriam Sjef Swaans (80)

Vandaag bereikte ons het bericht dat ons zeer gewaardeerd “Erelid” Sjef Swaans maandagavond is overleden. Sjef kreeg die titel natuurlijk niet zonder reden.

Sinds 1 juni 1956 is Sjef lid van onze vereniging en omdat de R.K.V.V. toen nog in zijn kinderschoenen stond moest nog van alles geregeld worden en was er genoeg te doen. In het begin is Sjef heel veel bezig geweest met allerlei jeugdzaken. Er was destijds nog geen aparte jeugdcommissie, maar Sjef pakte dit op en deed dat voltreffelijk.

In de periodes daarna heeft Sjef vele jaren het secretariaat van de vereniging onder zijn hoede genomen. Toen begin jaren ‘70 een kantine aan de kleedkamers gebouwd werd was het eerst zijn broer Toon die achter de bar stond, maar Sjef en Wilhelmine hebben kort daarna hun Toon al opgevolgd. Jarenlang hebben zij met veel plezier kantinediensten gedraaid.

Na diverse decennia als zeer actief lid besloot Sjef het wat rustiger aan te gaan doen. Maar zijn erkenning mocht er zijn. In 1992-1993 is Sjef benoemd tot Boyke of The Year voor al zijn taken en positieve bijdragen van dat specifieke seizoen. Maar Sjef Swaans draagt ook de titel Erelid van de vereniging. Zo’n waardering wordt enkel geuit wanneer iemand zich jarenlang heeft ingezet voor een levendige en betere V.V. Knegselse Boys. Slechts een paar mensen mogen deze titel met trots dragen en Sjef heeft zoveel betekend voor de club dat die benoeming hem zeker toekwam.

Niet alleen voor zijn taken binnen de vereniging werd hij gewaardeerd. Maar ook de contacten met bijvoorbeeld verenigingen uit de oude gemeente Vessem werden altijd keurig en netjes onderhouden door Sjef. Zowel op het veld als buiten de lijnen moest Knegselse Boys het van Sjef vriendschappelijk houden. Sjef zorgde dat iedereen zich netjes gedroeg en de Knegselse Boys een keurig karakter bleef houden in de regio.

Na vele jaren van actief zijn op de velden en in de bestuurskamer bleef Sjef het voetbal van de boys nog lange tijd volgen. In de lente van 2022 hebben we als vereniging Sjef nog groots gehuldigd in verband met zijn 65-jarig lidmaatschap. Zo lang en trouw verbonden blijven is voor weinige weggelegd.

Samen met Wilhelmine en dochter Maaike, maar zeker ook met Toon en Wies zijn er vele mooie momenten en herinneringen opgehaald die middag. Het was goed en mooi om te zien dat je er bij was, bij onze grote oranje-zwarte voetbalfamilie.

Sjef bedankt voor alles wat je ons hebt nagelaten.

Wij, als Knegselse Boys, zullen je nooit vergeten.

We wensen alle nabestaanden veel kracht en sterkte toe met dit enorme verlies.