Clubicoon Gerrit Derks

Afgelopen weekend bereikte ons het verdrietige nieuws dat markant clubicoon Gerrit Derks afgelopen zaterdag op 80-jarige leeftijd is overleden. Namens v.v. Knegselse Boys wensen we Thera, de kinderen Lisette&Ronny en Peter&Fay,  hun kleinkinderen Inge&Wesley, Jarno, Teun en Jelle en naasten veel sterkte toe met dit grote verlies.

Gerrit Derks is in heel Knegsel en omstreken natuurlijk wel bekend. Voor v.v. Knegselse Boys heeft hij ontzettend veel betekend. Hoewel hij pas 23 jaar geleden lid is geworden, was hij ruim voor die tijd al actief als zeer verdienstelijke vrijwilliger. Bij menig kampioenschappen was Gerrit luidruchtig aanwezig om onze teams aan te moedigen, maar ook buiten de wedstrijden om was Gerrit erbij om zijn handen uit de mouwen te steken.

De tribune die in 1994 werd geopend, is vooral Gerrit zijn project geweest. Sinds eind jaren ’90 hebben we ook alle reclameborden voorzien van een makkelijk ijzeren frame. Hier heeft Gerrit ook heel veel uren ingestoken. Van zowel de tribune als de ijzeren frames om de reclameborden hebben we nog steeds heel veel plezier op ons sportpark en daardoor zullen we Gerrit ook altijd blijven herinneren.

Gerrit is ook diverse jaren terreinknecht geweest en was zeer zorgzaam voor onze velden. Op zondagen na het laatste fluitsignaal van ons 1e ging Gerrit eerst de cornervlaggen ophalen en de netten van de goals omhoog doen voordat hij de gezelligheid in de kantine kwam opzoeken. Veelal galde dan het liedje van De Terreinknecht al door de speakers. In mei 1995 heeft Gerrit dan ook de titel van Boyke of the Year gekregen voor al zijn inzet voor de vereniging.

Gerrit wilde ook principieel altijd entree heffen als Sterksel 1 op bezoek kwam. In zijn ijzeren hokje zat hij dan alle uitsupporters om entree te vragen.

Gezelligheid en Gerrit gingen altijd samen, maar ook het leggen van een kaartje op de vrijdagavond waren vaste prik voor Gerrit. Samen met zijn vrouw Thera en zwager Fons Coppelmans waren ze hierbij trouw aanwezig.

In de jaren dat zoon Peter in ons Vaandelteam speelde was Gerrit ook trouwe supporter en was hij bij vele wedstrijden aanwezig. Maar ook de wedstrijden van zijn kleinkinderen heeft hij natuurlijk met veel plezier bijgehouden.

Wij als Knegselse Boys zullen Gerrit nooit vergeten.

We wensen alle nabestaanden veel sterkte toe met dit enorme verlies.

.