RegioCup Jeugd en andere versoepelingen

Beste leden,

Goed nieuws. Het demissionair kabinet heeft zojuist (vrijdagavond) aangekondigd de coronaregels met ingang van 5 juni te versoepelen. Jeugdwedstrijden tussen teams van verschillende verenigingen zijn dan weer volledig toegestaan en voetballers van 27 jaar en ouder mogen weer normaal trainen.

Regiocup jeugd start op 5 juni
De aangekondigde versoepelingen betekenen dat we op zaterdag 5 juni kunnen starten met de KNVB Regiocup voor jeugdvoetballers! We zijn er heel blij mee dat het eindelijk weer mag: het spelen van echte wedstrijden tegen gelijkwaardige teams van andere verenigingen. En dat is natuurlijk waar voetballers het meeste plezier aan beleven! De KNVB Regiocup wordt gespeeld in de volgende speelweekenden: 5/6 juni, 12/13 juni, 19/20 juni en 26/27 juni. Maandag 31 mei aan het einde van de dag publiceren we het programma in Sportlink en de Voetbal.nl-app.

Helaas gelden de versoepelingen rondom het spelen van wedstrijden alleen voor jeugdteams tot en met de O18 (formeel hanteert de Rijksoverheid t/m 17 jaar), wat inhoudt dat de Regiocup niet door kan gaan voor de O19 en O23-teams.

Op www.knvb.nl/regiocup hebben we een overzicht gemaakt van de meest gestelde vragen over de KNVB Regiocup.

Trainingen en wedstrijden senioren
Tweede mooie versoepeling is dat senioren met ingang van 5 juni weer volledig mogen trainen en onderlinge trainingswedstrijdjes mogen spelen bij de eigen vereniging. Helaas komt dit bericht te laat voor de v.v. Knegselse Boys. Vanaf maandag 7 juni komt de Gemeente ook groot onderhoud plegen aan de velden 1 en 2 op sportpark De Breemakker, dus vanaf de 7e is ons sportpark verboden gebied. Trainingen zijn tot en met eind Juni nog toegestaan op ons “uitwijkveld” bij korfbal. Vanaf Juli kan er nog altijd vrijblijvend getraind worden het veldje achter bij de Kempen.

Deze versoepeling biedt ruimte om als vereniging te starten met zomervoetbal, maar het bestuur van de v.v. Knegselse Boys wil de velden rust geven en optimaal klaar maken voor Augustus.

Opening kantines en terrassen
Kantines (en terrassen) zijn gelijkgetrokken met de reguliere horeca en mogen dus open onder dezelfde voorwaarden als die er voor de horeca geformuleerd zijn. Maar omdat wij onze kantine aan het verbouwen zijn, zal deze gesloten blijven!!

Kleedkamers en/of douchegelegenheid mogen open
Met de verruimde maatregelen is ook bekend geworden dat de kleedkamers en douches weer mogen worden gebruikt. Uiteraard nog wel met de basismaatregelen in acht nemend, denk bijvoorbeeld aan de anderhalve meter afstand. Maar omdat het bij v.v. Knegselse Boys enkel nog om trainingen gaan, zullen deze gesloten blijven!!

Met sportieve groeten,

het bestuur